Sorry voor het ongemak maar deze website wordt niet meer geüpdatet.

Maar als u op de onderstaande afbeelding klikt, verrassen wij u met een geheel vernieuwde website.

 

Logo Rons Bandencentrale 2020

 

 

 

Stuurhoeksensoren.

Stuurhoeksensoren wat als deze verkeerd staat.
Dit heeft grote gevolgen op de wegligging van uw auto, door dat de auto overstuurd of onderstuurd kan raken.
Tevens kan uw auto bij het remmen naar een kant trekken, wat zeker bij een nat wegdek zeer gevaarlijk kan zijn.

Stuurhoeksensoren.

Bij steeds meer auto’s is het van belang dat de stuurhoek sensor gekalibreerd word. Dat wil zeggen dat de waardes vergeleken worden met wat ze officieel horen te zijn. Dan pas kan begonnen worden met het opnieuw instellen van de stuurhoek sensor. Dit is uiterst belangrijk in verband met de werking van bijvoorbeeld een elektrische stuurbekrachtiging of stabiliteitscontrolesysteem welke onder meer uitgaan van de door de stuurhoek sensor doorgegeven informatie.  Daarom is bij het uitlijnen, in toenemende mate het kalibreren en opnieuw instellen van het besturingssysteem met behulp van de Hunter Engineering’s CodeLink een vast onderdeel tijdens uitlijnen. Wanneer nodig mocht blijken dat er een afwijking is, kalibreren wij dan ook meteen bij de uitlijning de stuurhoek sensor. Dit word tevens aangegeven op het uitlijnrapport wat u krijgt. Zo krijgt u een perfect uitgelijnde auto.

Afspraak maken? | |

Stuurhoek sensor en Esp.

Wat doet het ESP systeem,

Het ESP systeem is een zogenaamd actief veiligheid systeem en meet continu in millisecondes of de richting van het voertuig nog gelijk is aan de richting waar de bestuurder heen stuurt. Als dit niet het geval is gaat het systeem razendsnel via de input van diverse sensoren en de regeleenheid (computer) bepaalde wielen door middel van het hydraulisch aansturen van de remmen per wiel vertragen om hiermee het voertuig in de juiste baan te houden.

Het ESP systeem zorgt er dus voor dat onderstuur en overstuur gedrag grotendeels geneutraliseerd wordt en daarmee het uitbreken en slippen bij een abrupte uitwijkmanoeuvre voorkomen wordt.

Het ESP systeem werkt altijd samen met het ABS en ASR systeem welke gebruik maken van de zelfde sensoren en aanwezige techniek. Het ABS is het Anti Blokker Systeem en het ASR is de Anti Slip Regeling, een systeem wat er voor zorgt dat je b.v. op sneeuw zonder slippen weg kunt rijden.

Welke sensoren kent het ESP systeem

De ESP regeleenheid (computer) krijgt zijn informatie razendsnel van onder andere de volgende sensoren:

    • G-sensor, meet de (dwars)versnelling.
    • Stuurhoek sensor, meet de stand van het stuurwiel, erg belangrijk dat deze in de juiste stand staat.
    • Yaw sensor, dit is een gyroscopische sensor die de neiging van het voertuig meet om om zijn as te draaien (draaisnelheid).
    • Remdruk sensor, meet de op het remsysteem gezette remdruk.
    • ABS sensoren, meet of de wielen niet blokkeren.

Afspraak maken? | |

 

Codelink - Stuurhoeksensoren

Stuurhoek sensor resettenbandencentrale uitlijnen 3